Seedstars KL 2017 – Peluang Anda Mendapat Pelaburan USD 1 Juta

Antara impian setiap founder startup adalah untuk mendapatkan funding yang cukup besar bagi memenuhi impian idea atau syarikat yang mereka sedang bangunkan.

Walaupun banyak geran yang diperkenalkan oleh pihak kerajaan untuk startup yang masih di peringkat awal, namun kebanyakannya bernilai kurang dari RM 500,000.00.


Ketahui Kaedah Memulakan Startup Dengan Modal Bawah RM500!


Jadi, apabila wujudnya peluang untuk anda mendapatkan pelaburan ekuiti bernilai USD 1 juta (RM 4.3 juta) — dan lebih manis jika anda memenanginya di negara Switzerland — pastinya ia satu peluang yang patut diambil.

Seedstars Kuala Lumpur 2017 (Seedstars KL) merupakan sebuah pertandingan berbentuk pitching yang menawarkan hadiah berbentuk tajaan penuh untuk menyertai Seedstars Asia Regional Summit.

Dan ya, ia juga menawarkan tajaan penuh untuk bertanding di peringkat global di Switzerland bagi merebut peluang mendapat pelaburan ekuiti berjumlah USD 1 juta.


Belajar Kaedah Baru Pengiklanan Untuk Jana Duit Melalui FB Instant Articles


Selain dari tajaan untuk hadir ke summit dan pertandingan di peringkat global, pemenang-pemenang Seedstars KL juga bakal diberi akses untuk ke bootcamp, forum antarabangsa dan mendapat exposure di kalangan dunia startup.

Menarik bukan?

Seedstars KL dianjurkan oleh  Seedstars World dengan kerjasama agensi atau badan-badan seperti Khazanah Nasional serta Cradle Fund.

Formatnya berbentuk pitching 5 minit dan antara syarat kelayakan adalah startup anda perlu diasaskan kurang dari tempoh 2 tahun, mempunyai “minimum viable product (MVP)” dan menerima pelaburan (jika ada) tidak lebih dari USD 500,000.00.

Ia akan diadakan pada 20 Julai 2017 manakala tarikh tutup penyertaan adalah pada 13 Julai ini.

Untuk mendaftar atau mendapatkan lebih info, anda boleh ke laman Seedstars KL 2017.


Sumber:

1. Seedstars KL 2017. (n.d.). Retrieved from https://www.seedstarsworld.com/event/seedstars-kuala-lumpur-2017#applynow

2. Aziz, I. (2016, October 4). 3 Malaysian Startups That Dazzled The Judges At Seedstars World KL. Vulcan Post. Retrieved July 4, 2017, from https://vulcanpost.com/589766/malaysian-startup-winners-seedstars-kuala-lumpur-2016/

Sumber utama untuk keperluan bisnes anda. Dari usahawan untuk usahawan.

Perkongsian atau ‘sharing’ dari usahawan yang telah melalui jalan-jalan bisnes yang sebenar.